BEMER kezelés

Osteoporosis

Csontritkulás néven ismert betegség, mely mára nem csupán a menopausán átesett nőknél fordul elő. A csont szöveti állománya károsodik és a csontok törékennyé vállnak.

PILOT tanulmány szerint 10%-os csonttömeg növekedés következik be, BEMER kezelés hatására.

 

 

 Sclerosis multiplex (SM)

A sclerosis multiplexben a szervezet tévedésből ellenanyagokat és fehérvérsejteket küld az agy és a gerincvelői idegeket körülvevő myelinhüvely (az idegrostokat szigetelő, zsírsavakban gazdag fehérjetartalmú anyag) ellen. Ennek eredményeként kialakul a myelinhüvely gyulladása és károsodása, amely végül az idegek károsodásához vezet. A folyamat eredményeként hegesedés (sclerosis) alakul ki több területen (multiplex). Idővel ez a károsodás lelassítja, vagy megakadályozza az izomkoordinációért, az izomerőért, az érzékelésért és a látásért felelős idegeken az ingerület (információk) továbbítódását. A betegségnek mintegy kétszer annyi nő esik áldozatául, mint férfi. A legtöbb beteg az első tüneteket 20 és 40 éves kora között észleli. A sclerosis multiplex lefolyása kiszámíthatatlan, súlyossága változhat. Van, akinél a betegség enyhe formája alakul ki, míg mások esetében tartós funkcióromláshoz vezethet. A kezeléssel módosítható a betegség lefolyása, és enyhíthetők a tünetek.

BEMER 30%-al fokozza az idegsejtek működését.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/291/a-sclerosis-multiplex

 

Köszvény

Magas húgysavszint miatt, úgy nevezett húgysav kristályok képződnek az ízületekben. Ez a lerakódás hirtelen fájdalmat, duzzanatot, mozgáskorlátozottságot okoz.

A BEMER kezelés segíti a húgysav kiürülését, így tökéletes az orvosi kezelés kiegészítéseként


Arthrosis 

Súlyos ízületi betegség, melynek lényege, hogy (főként) a csípő, térd, könyök ízületben kopás alakul ki. Fokozatosan eltűnik a surlódást csökkentő ízületi folyadék és a csontfelszínek egymáson surlódva elkoptatják a porcot. Ez okozza a fájdalmat.

A BEMER jelentősen enyhíti a fájdalmat és mikrokeringés javító hatása révén elősegíti az ízületi folyadék termelődését. Ezt az eljárást budapesti kórházban is alkalmazzák.

Bővebb információ

Faragóné Baki Ildikó

+36 20 374 00 67

BEMER szaktanácsadó