ELSŐSEGÉLY OKTATÁS

ELSŐSEGÉLY OKTATÁS

 

Cégünk elsősegélynyújtás oktatás szolgáltatását, mindig a megrendelő kérésének megfelelően végzi. Az elsősegély oktatásra ideálisan magas óraszám lenne szükséges. Ez az idő körülbelül 30 óra.

Az elsősegélynyújtás mint tudomány, széles ismeretanyagot foglal magába. Benne foglaltatik: keringésmengállás felismerése, újraélesztése elkezdése (gyermek és felnőtt esetében egyaránt), sérülések (törések, ficamok, ránduilások) ellátása, sebek (szúrt, vágott, harapott, lőtt, horzsolt) ismerte és ellátása, sebkötözés formák elsajátítása, eszméletlen beteg ellátása, mérgezések felismerése és ellátása, belgyógyászati rosszullétek (cukorbetegség, görcsroham, akasztás-zsinegelés, vérnyomás kiugárs/esés) ellátása, agyi katasztrófa felismerése (stroke).

Látható, hogy ekkora ismeretanyag elsajátítása pár órányi (átlagban 3-6 óra) laikus elsősegély oktatással nem kivitelezhető. Éppen ezért a megrendelő (cég) profilja alapján állítjuk össze a tematikát. Irodai dolgozóknak nem feltétlenül oktatunk részletes sérültellátást, inkább a belgógyászati rosszullétek felismerésére és ellátására összpontosítunk.

Minden oktatás, bármilyen is a megrendelő munkaprofilja, az alábbi anyagok oktatásra kerülnek:

- mentőhívás korrekt menete

- helyszín biztonságának megítélése

- keringésmegállás felismerése és az ÚJRAÉLESZTÉS megkezdése

- eszméletlen beteg ellátása, STABIL OLDALFEKVŐ HELYZET

- félrenyelés ellátása

- ütőeres vérzés csillapítása

- görcsroham (epilepszia) ellátása